padel lob

In deze tutorial bespreken we de padel lob. Dit is een belangrijke slag die vaak van pas komt in het spel.

Als je een goede lob over de tegenstander speelt, dwing je de tegenstanders om naar achteren te bewegen. Jij en je partner kunnen dan naar het net bewegen om in een aanvalspositie te komen (de best mogelijke positie).

Het is dus handig de lob goed onder de knie te krijgen. Deze tutorial is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Padel lob techniek

Voorbereiden voor een lob is hetzelfde als bij bijvoorbeeld een forehand en een backhand. Je draait je lichaam opzij, brengt je racket naar achteren, en zet snelle kleine stappen om op de goede plek te staan voor de slag.

Bij een lob is het daarna belangrijk goed door je knieën te gaan. Je zakt bij een lob verder door je knieën dan bij andere slagen. Probeer zo laag mogelijk bij de grond te komen zodat je goed onder de bal zit.

padel lob techniek

Voor het raken van de bal begint je racket laag. Raak de bal aan de onderkant, en breng je racket omhoog. Je racket eindigt hoog, nog boven je hoofd. Terwijl je racket omhoog beweegt, komt je lichaam ook omhoog.

Tijdens de lob blijf je zoveel mogelijk op dezelfde plek staan en probeer je zoveel mogelijk in balans te staan.

Mik op het vak achter de servicelijn. Als je de bal hier met een hoge boog in laat landen, dan is hij bijna niet terug te slaan als hij tegen het glas komt. Speel je de lob te laag, dan is hij makkelijker terug te spelen na het raken van het glas. Speel je de lob niet ver genoeg achterin het veld, dan geef je de tegenstanders een kans om te smashen.

Padel lob tips

Heb je moeite met het slaan van een goede lob? Probeer extra te letten op deze tips:

  • Ga goed door je knieën. Hoe lager je zit, hoe beter. Probeer meer door je knieën te gaan dan voor je gevoel genoeg lijkt te zijn.
  • Blijf goed in balans staan. Als je niet stilstaat tijdens de lob of omvalt tijdens het slaan, dan kun je de bal moeilijk goed raken en plaatsen waar je hem wilt hebben.
  • Begin laag en eindig hoog met je racket. Begeleid de bal van onder naar boven. Zo houd je veel controle over de bal en geef je hem veel hoogte mee.

Veel gemaakte fouten bij de lob

Zoals elke slag bij padel kent ook de lob een paar veel gemaakte fouten. Hieronder lees je wat deze fouten zijn, en wat je eraan kunt doen.

Maak jij deze fouten ook in je eigen spel? Neem dan goed de oplossing door en probeer deze toe te passen in je volgende wedstrijd of training.

Fout #1: de bal wordt niet achterin het veld geplaatst

Bij een lob mik je op het vak achter de servicelijn. Als de bal hier hoog in stuitert, is hij bijna niet terug te spelen als hij het glas geraakt heeft. Speel je de bal te laag en raakt hij het glas, dan kan de tegenstander hem makkelijker terug spelen. Speel je de bal niet ver genoeg achterin het veld, dan is het makkelijk voor de tegenstander om een smash te spelen.

Fout #2: de speler staat niet stil tijdens het slaan

Tijdens de wedstrijd kunnen de punten hectisch zijn. Je moet vaak veel rennen en hebt maar weinig tijd voor je slagen. Toch is het belangrijk om tijdens de lob je rust te bewaren en echt goed stil en in balans te staan tijdens het slaan. Doe je dit niet, dan heb je te weinig controle over de bal.

Fout #3: de speler staat niet op de juiste plaats

Goed voetenwerk is essentieel. Probeer veel kleine en snelle stappen te zetten om in de goede positie te komen om de bal te raken. Zorg ook dat je op tijd bij de bal bent, want dan kun je de bal rustig en in balans raken.

Meer padel techniek uitleg en tips

Verder werken aan je techniek? Check dan ook deze tutorials:

  • Forehand
  • Backhand
  • Service
  • Forehand slice
  • Bandeja
Door Padel 22

Vind vergelijkbare artikelen

techniek tutorials

Alle blogs bekijken

Padelbaan aanleggen: kosten, opbrengsten en afmetingen

Padel is op het moment van schrijven de snelst groeiende sport van Nederland. Als ondernemer of eigenaar van een sportclub denk je er daarom missch...