Padel, de snelst groeiende sport in heel Europa. Omdat het zo'n snel groeiende sport is, zijn er ook veel padelclubs nodig. Vooral in een grote stad als Amsterdam is er veel vraag naar plekken om te kunnen padellen.

In dit artikel zullen we je dan ook informeren over waar zich de beste padelclubs bevinden in Amsterdam. Ook zullen we op een rijtje zetten waar je het beste naartoe kunt als je nieuw bent met de sport en dus op zoek bent naar lessen. Voor de wat meer ervaren padeller zullen we bespreken wat voor toernooien er bestaan in de buurt van Amsterdam. 

Waar padellen?

Ben je benieuwd geworden naar de sport en vraag je je af waar er allemaal te padellen valt? Mocht je komende vakantie naar Spanje gaan, dan hebben we goed nieuws voor je: Spanje is namelijk hét padel land!

Maar ook in Nederland is padel er populair aan het worden. Er zijn in Nederland nu zo'n 75.000 actieve padel spelers en ongeveer elke week komt er weer een nieuwe baan bij. Geschat wordt dat padel in Amsterdam het meest populair is van alle Nederlandse steden, aangezien hier de meeste padelclubs en banen te vinden zijn. Welke clubs in Amsterdam zijn het beste voor beginners en gevorderden?

Waar padellen in Amsterdam?

Padel in Amsteradm is booming: in Amsterdam bevinden zich namelijk wel meer dan 20 padelclubs of tennisverenigingen die ook padel aanbieden. Voor de meer ervaren spelers zijn clubs zoals Plaza Padel Amsterdam, B. Amsterdam Padel en Peakz Padel uitstekend. Bij Peaks Padel kun je bijvoorbeeld gemakkelijk banen huren door middel van het reserveren van een baan via de app.

Padel/tennis clubs in Amsterdam die ook padel lessen aanbieden en dus meer geschikt zijn voor beginners zijn onder andere The Padellers in het Amstelpark, Padel Dam en Padel NEXT.

Ook is er een oude kauwgomballenfabriek die is omgebowd tot padel locatie: Kauwgomballen Kwartier! Dit is zeker een aanrader als je een keer op een meer speciale locatie wilt spelen. Je kunt hiervoor een baan boeken bij Peakz Padel aan de Willem Fenengastraat. Ze zijn o pwerkdagen van 07:00 tot 23:00 geopend en in het weekend van 08:00 tot 22:00.

Faciliteiten bij clubs

De clubs zoals Plaza Padel Amsterdam, B. Amsterdam Padel en Peakz Padel beschikken over veel banen die je via een app kunt huren. Veel van dit soort clubs werken via Playtoic, een platform waar je de stad en padelclub kunt selecteren. Vervolgens kun je dan een baan en het tijdstip selecteren waarop je de baan wilt reserveren. Zo kun je gemakkelijk van start gaan. 

De clubs waar je alleen banen kunt reserveren beschikken, net als de clubs waar ook lessen gegeven worden, vaak over kleedkamers en een kantine. Bij sommige clubs is er ook de optie om rackets, ballen en zelfs schoenen te huren, mocht je deze zelf niet hebben of vergeten zijn.

De meeste clubs beschikken ook nog over een terras waar je na afloop nog even een drankje kunt doen en kunt bijpraten of nabespreken.

Padeltoernooien in Amsterdam

World Padel Tour is het grootste padel toernooi van hel Europa en zal dit jaar naar Amsterdam komen. Van 28 september tot en met 2 oktober 2022 zullen de wedstrijden plaatsvinden bij Plaza Padel Amsterdam in de Centrale Markthallen. Tickets zijn hier te verkrijgen.

Voor de toernooien zijn speciale banen nodig: World Padel Tour banen. Dit zijn de beste banen die er bestaan voor padel. De banen zijn speciaal ontworpen voor de toernooien en beschikken over volledig panoramische zij- en achterwanden met veiligheidsglas.

Er zijn ook een aantal andere clubs voor padel in Amsterdam die in het bezit zijn van deze banen. De nieuwste padelclub in Amsterdam, Padel NEXT aan de Willem de Zwijgerlaan, is zo'n club. Ook hier worden regelmatig toernooien georganiseerd. Je kunt de site in de gaten houden om je hiervoor op te geven.

Padellen Amsterdam

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. In Amsterdam is padel tot nu toe het grootst door de vele padel clubs en banen die zich er bevinden. Ook worden er veel toernooien georganiseerd. Binnenkort komt zelfs het grootste padel toernooi van heel Europ, World Padel Tour, naar Amsterdam!

Padel in Amsterdam is Booming. Van beginner tot prof: er is voor ieder wat wils qua padel in Amsterdam!

Door Padel 22

Vind vergelijkbare artikelen

padel informatie

Alle blogs bekijken

Padel regels: een snelle en simpele uitleg

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. Ieder jaar besluiten duizenden mensen weer deze leuke sport op te pikken als nieuwe hobby. De pa...

Padelbaan aanleggen: kosten, opbrengsten en afmetingen

Padel is op het moment van schrijven de snelst groeiende sport van Nederland. Als ondernemer of eigenaar van een sportclub denk je er daarom missch...